top of page
Wild_DeSteiger_12022022_BjörnComhaire (113 van 115).jpg

Lucas Derycke (1990) is audio- en theatermaker. Hij studeerde in 2014 af aan de RITCS School of Arts in Brussel. Zijn werk vindt zijn weg naar radiozenders en theaterzalen in binnen- en buitenland.

 

Voor het audiowerkstuk ‘Screener’ krijgt hij in 2017 de Hörspielpreis der Kriegsblinden, de belangrijkste Duitse prijs voor hoorspelen. Datzelfde jaar maakt Lucas als jonge maker deel uit van theatergezelschap Het nieuwstedelijk. Hij schrijft en regisseert er de theatervoorstelling ‘Esperanto’. Later volgen - met Het nieuwstedelijk als co-producent - ook nog ‘Hangar’ (2020) en ‘Wild’ (2021).

 

In 2022 maakt hij samen met Bart Van Nuffelen en theatergezelschap MartHa!tentatief de achtdelige podcast ‘De Kunst van het Verdwijnen’.

 

Tussen 2014 en 2018 maakt Lucas met Wederik De Backer en Thomas Morlion - in opdracht van Radio 1 - de radiofictiereeks 'Gewone Mensen' en de rubriek 'Bent die iedereen kent'.

Naast eigen werk, schreef en monteerde hij reeds voor ARSENAAL/LAZARUS, Adriaan Van Aken, Kunstencentrum BUDA, Ellis Meeusen, K.A.K., Het Huis Hasselt, Tristero …

Hij is voorzitter van Klankverbond, de Vlaamse vakvereniging voor audiomakers, en een van de drijvende krachten achter de onafhankelijke podcast Plantrekkers.

Lucas is als gastdocent verbonden aan LUCA School of Arts (Leuven) en RITCS School of Arts (Brussel).

bottom of page