top of page
Data 2021.png

WILD / Magisch-realistische theatervoorstelling over een vrouw op zoek naar haar plek in de natuur. Over de moeilijkheid om het mens-zijn aan de kant te schuiven en de onmogelijkheid om te verdwalen.

tak.png

 

Juf Anna is op schoolreis met een groep elfjarigen. Ze stappen de autobus uit, het galmende subtropische zwembad in. We horen hoe Anna op haar rug langs de rotsen van kunststof drijft en een machine de golven activeert. ’s Avonds wanneer iedereen in bed ligt, wordt Anna naar buiten getrokken. Haar lichaam wil vluchten en zet het op een lopen. Maar welke richting ze ook kiest, altijd weet ze waar ze is. 

 

Lucas liet zich voor ‘Wild’ inspireren door zijn wandelingen in het Zwarte Woud, Zuid-Italië, de Vogezen, de Sloveense oerbossen, het Beierse Woud, de Ardennen en - het meest van al - Brussel. Op een kilometer van zijn appartement bevindt zich natuurgebied het Moeraske, een stukje groen van veertien hectare dat begrensd wordt door een rangeerstation, een hondenschool en kantoorgebouwen van Proximus.

tekst, montage en regie

Lucas Derycke

compositie

Frederik Neyrinck

spel

Matthias Van de brul

Ellis Meeusen

muziek

I SOLISTI

Seraphine Stragier

Bertel Schollaert

Tom De Cock

lichtontwerp

Seppe Brouckaert

techniek

Tom Buys

dramaturgie

Els Theunis 

trailer

Charlotte De Cort

Grégoire Verbeke 

foto's

Lis Antognini

Het begint te waaien. 

Anna’s jas wordt tegen haar rug gedrukt

en op haar buik ontstaat een luchtballon. 

Een sprongetje.

Meer is er niet nodig om zich door de wind te laten grijpen

en over het land te zweven. 

Hoog boven haar vliegen vogels.

Vierduizend, vijfduizend, tienduizend meter hoog.

Daar waar zij niet kan ademen.

Een co-productie Het nieuwstedelijk, B-Classic, C-TAKT en I SOLISTI met steun van Sabam, de Vlaamse overheid en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).

Voorafgaand aan het theaterstuk, maakte Lucas een hoorspelversie van 'Wild', geproduceerd door de Duitse omroep WDR.

Schermafbeelding 2021-04-12 om 16.40.14.
Data 2021.png
Data 2021.png

 

Lucas Derycke tekst, montage en regie | Merle Wasmuth, Lou Strenger, Moritz Führmann, Ralf Drexler, Aischa-Lina Löbbert, Filip Peeters, Tanja Schleiff, Benjamin Höppner, Michaël Pas, Rabea Wyrwich, Andreas Helgi Schmid, Smila Rilinger, Julius Langner, Casper Duda, Juri Schremmer, Ludger Burmann, Nina Lentföhr, Justine Hauer spel | Frederik Neyrinck muziek | Benno Müller vom HofeGertrud Glosemeyer, Barbara Göbel technische realisatie | Angela Kuhk vertaling | Valentina Celahmetovic regieassistent | Hannah Georgi dramaturgie

bottom of page