top of page
20210402 Data.png

Radiodocumentaire over het verlangen om niks te vergeten en alles te onthouden. Een audiocollage over straatnamen, opgezette huisdieren, tatoeages met betekenis, Duitse kerkhoven en Belgische vlaggen.

20210402 Data.png

Lucas Derycke scenario, montage en regie | Pieter Genard stem | Pieter Desmet, Peter Roose, Lucas Derycke muziek | Yves Dupont, Anne-Lies Goossens, Mieke De Leeuw, Peter Engels, Roger Turpyn, Familie Vandermolen, Benjamin Sercu, José Deroo, Davy Smets, Tattoo Mike interviews | Met dank aan Misha Koole, Edwin Brys en Tom Van Gijsegem

 

‘Waar is de sneeuw van weleer?’ won de Prix Spécial Découverte 2014 op het Franstalige radiofestival Monophonic.

Vroeger hingen er meer in de straat. En nu zijn die mensen gestorven en er hangt geen vlag meer, en ik vind dat wel spijtig. Als wij geen meer uithangen, dat er in onze straat zeker geen meer zal uithangen, of er zou een belangrijke voetbalmatch moeten zijn. Ja, ik vind dat wel spijtig. Ten eerste vind ik dat mooi, een vlag, ik vind dat dat leven geeft. Aan een gebouw. En omdat dat allemaal niet vergeten mag worden. Al die belangrijke dagen: dat mag niet vergeten worden. Nu zeggen ze: het is nen betaalden, maar ze weten niet wat het is.

José De Roo, mijn grootmoeder

20210402 Pijlen.png
bottom of page